top of page
Search

La Primera Gala del Cava

Coincidint amb els 40 anys de l'entitat, es va comptar amb nombroses personalitats de diversos àmbits per nombrar-los Confrares d’Honor, Mèrit i Número.El passat divendres dia 25 d’octubre al vespre, la seu que la Confraria del Cava té a Torre Ramona (Subirats) es va omplir de gom a gom d’autoritats, cavistes i amants del cava per a celebrar la seva primera Gala del Cava, coincidint amb la celebració dels 40 anys d’història d’aquesta entitat. Com a plat fort de la vetllada, es va comptar amb nombroses personalitats de diversos àmbits, que el president de l’associació, Eduard Sanfeliu Giró va nomenar Confrares d’Honor, Mèrit i Número.


Enguany van ser nomenats Confrares d’Honor els tres socis i xefs del Grup de Restauració Disfrutar: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch. Els tres es van mostrar molt agraïts a l’hora de rebre aquesta distinció. Els van acompanyar, com a Confrares de Mèrit, el Catedràtic Emèrit Honorífic de la Universitat Politècnica de Catalunya el Sr Gabriel Ferraté, l’actriu de teatre i televisió Montse Germán, la psicòloga clínica i consultora empresarial Inma Puig, el President de Foment del Treball i empresari, Josep Sánchez Llibre, el director i presentador de televisió Antoni Real i el pintor i autor del quadre commemoratiu de l’aniversari de la Confraria, en Kiku Poch. Tots ells van al·ludir al cava com a  la beguda de celebració, dels bons records d’infantesa en família i sobretot, com a la beguda que és bona per prendre tot al llarg d’un àpat i no només als postres.


D’entre els nomenats Confrares de Número, és a dir, nous socis de l’entitat, van destacar Maria del Mar Torres, gerent de l’Institut del Cava, Àlex Torelló Sibill, de les caves Agustí Torelló Mata o Max Margalef, president de l’Acadèmia Tastavins.El moment més emotiu de la vetllada el va protagonitzar un dels catorze fundadors de l’entitat, el Sr Agustí Torelló Mata, quan va rebre l’insígnia d’or i diamant que anualment atorga la Confraria a través del Reconeixement a la Trajectòria Personal. Des del faristol, Torelló Mata va reivindicar la gran tasca de la Confraria del Cava com a braç lúdic del cava, tasca que no sempre ha estat ni ben entesa ni prou reconeguda. Durant el sopar també es va homenatjar la figura del Sr Joan Guirao, col·laborador de l’entitat durant més de trenta anys, molt valorat per totes les juntes directives.


La nit va acabar quan els Confrares d’Honor, el Sr Torelló Mata i el Sr Sanfeliu van bufar les espelmes del pastís del 40è aniversari, que van preparar els responsables del càtering, el grup Cal Blay.0 comments

Commenti


bottom of page