top of page

CONFRARIA DEL CAVA

#CAVALOVERS
QUÈ ÉS LA CONFRARIA 

La Confraria del Cava Sant Sadurní és una associació sense afany de lucre, dedicada a la divulgació i la promoció genèrica del CAVA, un dels productes del nostre país que més prestigi i renom ha assolit en el mercat vitivinícola mundial.

 

Des del 1979, any de la seva fundació, la CONFRARIA ha fet possible amb les seves iniciatives i els seus més de mil CONFRARES, que la denominació CAVA tingués difusió tant en l'àmbit nacional com internacional. 

Aquesta promoció genèrica del CAVA, que es va iniciar amb la fundació de la Confraria, agafà un impuls espectacular amb la celebració dels actes d’investidura i amb l’organització, el 1982, de la primera SETMANA DEL CAVA. Es tractava d’impulsar el CAVA dins i fora de les nostres fronteres, plantejant en el decurs de l’any tot tipus d’actes de caràcter festiu, tècnic i cultural, tals com congressos, sopars de gala, actes benèfics, tastos

o curses populars.

DISTINCIONS I HONORS

Seguint la tradició de les confraries bàquiques medievals, la CONFRARIA DEL CAVA celebra l’adhesió dels nous CONFRARES i el reconeixement de les distincions de CONFRARES d’HONOR, MÈRIT i NÚMERO en una cerimònia d’investidura festejada per tots els membres.

Els nous membres de l’associació són investits DAMA o CAVALLER CONFRARE. Les personalitats que durant de l’any han destacat per la seva promoció del Cava, reben la distinció de DAMA o CAVALLER CONFRARE de MÈRIT.

Es reserva l'atorgament del títol de DAMA o CAVALLER CONFRARE

d´HONOR a la persona que, segons criteri de la Junta Directiva, mereix un reconeixement especial per l'impacte de l'exercici de la seva professió en la societat i per la seva especial vinculació amb el món del Cava. 

JOVES CONFRARES

LA JUNTA DIRECTIVA

HIMNE

DE LA CONFRARIA DELS VINS DE CAVA SANT SADURNÍ

Turons i plans de vinya verdosa,

coves lluentes de vins d’or fi;

la saltirona bombolla xopa

la terra de Sant Sadurní

Les flaires el vent escampa

des del sot a l’infinit,

són alades verdes de joia

que caminen dia i nit.

Cava!

Cava!

Cava!

Vi romàntic

Vi de perles

Vi d’estrelles

Cava!

Cava!

Cava!

Aixequem la copa!

Salut, vigor, victòria.

Cantem els himnes d’esperança

que el vi de Cava és la nostra glòria

bottom of page