top of page
Search

CELEBRAT EL CONGRÉS INTERNACIONAL ACE DE L’ENOLOGIA I DEL CAVA I LA NIT DE L’ENOLOGIA 2021

LA CONFRARIA HI PARTICIPA EN QUALITAT DE COL·LABORADORA


El divendres dia 5 de novembre es va celebrar el Congrés dels Enòlegs de Catalunya amb la col·laboració de la Confraria del Cava de Sant Sadurní.


La jornada tècnica va incidir en el tema de les «Biomolècules i innovació disruptiva en enologia»

Més de dues-centes persones, entre inscrits presencials i virtuals, estudiants i professionals, van poder aprofitar les temàtiques que s’hi explicaven per aprofundir en els seus coneixements enològics.

Les conferències van ser extenses i de diferents temàtiques començant per la Dra. Maria Pilar Sáenz Navajas que va explicar un mètode estadístic per sofisticar els tastos de vins segons els diferents perfils de tastadors.


Seguidament, el Sr. Lluis Giralt i la Sra. Elisabet Perna, tècnics de l’INCAVI van parlar de l’aplicació de diferents eines per conèixer l’estat hídric de la vinya en tot moment.


Després va ser el torn del Dr. Pere Pons que va parlar del paper de les lies en l’envelliment dels caves i el seu valor antioxidant.


La Dra. Adeline Vignault, va parlar dels tanins com a substàncies importants de cara a la conservació dels vins.

Finalment per acabar les ponències del matí, va haver-hi dues conferències, una a càrrec del Dr. Antonio Morata parlant de l’àcid fumàric i una altra de la Dra. Cristina Reguant, sobre el fumàric i d’altres productes utilitzats per a inhibir fermentacions no desitjades o oxidacions prematures.

A la tarda es va fer un tast de Proseccos, de la mà del Sr Pep Nogué, gastrònom i periodista, l'enòleg sènior Lluis Ràfols i la International Wine Manager de Freixenet, Glòria Collell.


Amb les reflexions envers el Prosecco va finalitzar la jornada tècnica, moment en què es va agrair la contribució de tots els patrocinadors i col·laboradors que van fer possible la jornada: La Universitat Rovira i Virgili, la Confraria del Cava, CaixaBank, Catalunya Denominació d’Origen, Rius i Rius SL, Juvé i Camps, INCAVI, VitaGlobal i la WineBS.Nit de l’Enologia 2021


La Nit de l’Enologia es va celebrar al Celler d’Espiells de Juvé i Camps.

L’acte va estar conduït per el Sr. David Jobé periodista.


El primer reconeixement a una personalitat de reconegut prestigi, va ser per el Sr. Miquel Rius, de Rius i Rius assessoria agrícola molt vinculada al món vitivinícola. El següent reconeixement va ser per l’estudiant-enòleg guanyador del premi Jaume Ciurana que va recaure al Sr. Pol Sancho Virgili, el q


ual va rebre el premi de mans del Secretari de la Confraria del Cava, el Sr Josep Maria Martí i que en rebre el premi (un lot de caves valorat en 350€) va fer un agraïment molt emotiu. El tercer reconeixement va ser per un comunicador, per la seva tasca de difusió del món de l’enologia i el vi, i va recaure en el Sr. Pep Nogué. Finalment l’últim guardó per l’enòleg o enòloga mes premiat en els premis VINARI d’enguany que va ser per el Sr. Xavi Pons de Vallformosa.

Després de l’entrega dels guardons es va agrair a Juvé i Camps la bona predisposició per acollir l’acte, que va recollir el testimoni el Sr Joan Juvé.

Finalment va tancar l’acte la Sra. Alba Balcells, directora general de l’INCAVI en que va glosar la feina dels enòlegs així com també el perquè d’una institució com l’INCAVI.

Tot seguit es va fer un sopar en què hi van participar els guardonats acompanyants d’una setantena de persones entre enòlegs, congressistes i acompanyants.

0 comments

Comments


bottom of page